Effekten av toxinbindare i syfte att minska upptag och metabolism av deoxynivalenol - Toss Ekmyr, Elina (SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management (until 231231), 2018)
Mykotoxiner är sekundära metaboliter som produceras av mögelsvampar. Deoxynivalenol (DON) är ett vanligt förekommande mykotoxin i spannmål. Grisar kan visa symptom på kronisk toxikos vid nivåer under rekommenderade maxvärden. Bra odlingsrutiner i förebyggande syfte är inte alltid tillräckligt för att förhindra tillväxten av DON.