Landskapsarkitekten : en resa i kunskap från student till nyanställd inom den privata sektorn - Saramolki, Peyman; Gulve, Simon (SLU/Dept. of Urban and Rural Development, 2018)
I denna uppsats jämförs relationen mellan landskapsarkitektprogrammen på SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, med yrkesverksamma landskapsarkitekter inom den privata sektorn som har varit aktiva i yrkeslivet högst tre år efter sin sista avslutade kurs. SLU:s landskapsarkitektprogram ligger på två olika universitetscampus, Ultuna och Alnarp, som båda för närvarande genomgår en förändring som påverkar den övergripande strukturen.