Skogsträdgård i rehabiliteringssyfte : aspekter att ta hänsyn till vid utformning och utveckling - Saijyothi, Nathalie (SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101), 2018)
Stress är den vanligaste sjukskrivningsorsaken och den som ökat mest av alla diagnoser för sjukskrivning. Samtidigt har det visat sig att vistelse i rehabiliteringsträdgård framgångsrikt hjälpt människor tillbaka till hälsa. Syftet med det här arbetet är att undersöka vilka aspekter som är betydelsefulla för stressreducering i en skogsträdgård, specifikt gällande målgruppen med stressrelaterade sjukdomar.