Faktorer som påverkar antalet ungskogsröjningar i tallbestånd - Gotthardsson, Johan (SLU/Dept. of Forest Ecology and Management, 2018)
Röjning är en av de viktigaste åtgärderna för att forma framtida skogsbestånd. Röjning har utförts på liknande sätt under de senaste 50 åren och har inte gynnats av samma tekniska utveckling som drivning. För att upprätthålla ett hållbart skogsbruk är det viktigt att skogsvården utförs på ett korrekt och kostnadseffektivt sätt.