Motivation bakom sponsring : en fallstudie ur sponsorernas perspektiv - Barnekow, Fredrik; Wallmark, Oscar; Mansikkamäki, Heini (SLU/Dept. of Economics, 2018)
Nästan alla människor har någon gång kommit i kontakt med sponsring. Vi ser välkända logotyper från stora företag i samband med idrottsevenemang, konserter och liknande tillställningar. Vid första anblick kanske det inte verkar anmärkningsvärt, lite logotyper utspridda vid olika event. Få människor vet dock att det är sponsring som ligger till grund för många idrottsföreningar i Uppland. Utan den stadiga ström av kapital från näringslivet till idrottsföreningar, som kallas för sponsring, skulle idrottsklubbarnas verksamhet blivit mindre.