Fallstudie av paketeringen vid Annebergs sågverk - Olovsson, Kristin (2018)
Derome AB:s sågverk i Anneberg sågar endast furu. Justerverket och paketeringen hanterar det virke från sågen som inte ska vidare till hyvleriet. I justerverket sker klassning och den slutliga kapningen av alla plankor och brädor, för att sedan paketeras och levereras till kund. Det är stora värden som hanteras och så högt utbyte som möjligt eftersträvas. Inga större investeringar har gjorts i justerverket under en tid och syftet med det här arbetet är att undersöka vad det finns för förbättringspotential, samt hur mycket kostnaderna skulle kunna minskas. För att avgränsa studien valdes det att fokusera på paketeringen, som är den sista delen i justerverket. Det är många olika dimensioner som paketeras, flera är lik varandra, ett urval genomfördes av alla dimensioner som hanteras. Vidare kan resultatet approximeras på flera av de dimensioner som inte undersöktes.