Bankers beslutsprocess vid kreditgivning avseende jordbruksmark - Nordström, Martin (2018)
För att kunna göra investeringar krävs kapital. Hur kapital tillgängliggjorts för den som varit i behov av att låna pengar för att kunna köpa något har skiljt sig åt genom åren. I och med att behovet av kapital ökade föddes det moderna bankväsendet. Genom att bevilja lån mot en summa har banker gjort det möjligt för människor att göra investeringar.