Exempelstudie av regnbäddar i nordiskt klimat - Skoglund, Hanna (SLU/Dept. of Urban and Rural Development, 2018)
I tider med en ökad urbanisering i kombination med ökad nederbörd till följd av klimatförändringar behövs alternativa lösningar för dagvattenhantering i våra städer. En av dessa alternativa lösningar är regnbäddar, vilket är ett relativt nytt koncept i Sverige.