Trender på den svenska perennamarknaden - Alaby, Carina (2005)
I detta arbete har jag undersökt vilka trender som råder på den svenska perennamarknaden 2005. Bakgrunden till mitt ämnesval är mitt intresse för marknadsföring och perenner. Mitt syfte har varit att få förståelse för vilka faktorer som inverkar på trenderna, hur trenderna uppstår och hur de ser ut idag. Syftet har även varit att få större kunskap om var och hur man söker efter trender. Som metod har jag valt att använda mig av kvalitativa intervjuer av personer verksamma på den svenska perennamarknaden. Frågor jag ställt är vilka trender som råder på perennamarknaden och vilka trender de tror kommer i framtiden. Jag har även frågat varifrån trenderna kommer och om det finns några trendsättare på perennamarknaden. För att kunna täcka in ett stort geografiskt område och för att spara tid har jag valt att göra telefonintervjuer. Som ett komplement till intervjuerna har jag även studerat vad trädgårdstidningarna Allers trädgård och Allt om trädgård samt branschtidningen Viola skriver om perenner.