Unga personers möjlighet att etablera sig inom lantbrukssektorn - Persson, Hanna (2017)
Sveriges lantbruk står idag i ett generationsskifte med hög medelålder hos lantbrukarna. Många familjegårdar läggs ner, hyrs ut eller säljs utanför familjen. Detta leder till förändring av jordbrukslandskapet och landsbygdsutvecklingen. Konsekvensen av detta är ett ökat behov av att fler personer vill etablera sig inom sektorn för att lantbruken ska drivas vidare.