Desalination and the environment : options and considerations for brine disposal in inland and coastal locations - Svensson, Marcus (SLU/Dept. of Biometry and Engineering, 2005)
Studien handlar om vad som kan göras med saltrejektet från revers osmos avsaltningsanläggningar, både för platser vid kusten och platser i inlandet, för att förebygga miljöskador som okontrollerat utsläpp kan ge upphov till. Studien är uppdelad i två sektioner, en litteraturstudie och en fallstudie.