Rosendal - Andersson, Sara; Ericson, Johanna; Högberg, Linda; Johansson, Emma; Persson, Boel (2008)
Rosendal ligger i nordvästra Skåne, i Kropps socken strax nordöst om Helsingborg. I denna uppsats behandlas godsets omgivningar ur ett dåtida, nutida och framtida perspektiv. Betoningen ligger på park och trädgård, men även det omgivande landskapet behandlas översiktligt.