En studie av hur man formulerar, kontrollerar och följer upp kvalitén i skötselentreprenader - Hjern, Lotta (2007)
Upphandling av skötselentreprenader är idag vanligt förekommande i parkförvaltningar, bostadsföretag och blir vanligare inom kyrkogårdsförvaltningar. Som beställare har man oftast satt upp ett mål för skötseln.