Gatuträd i Bagarmossen - Christensen, Linda (2008)
Bagarmossen är en förort söder om Stockholm. Området har bebyggelse främst från 50-tal och 70-tal men även en del nutida bebyggelse. I området finns villabebyggelse, hyreshus och ett torg. I samband med att området bebyggdes planterades även gatuträd. De olika tidsepokerna har haft olika trädurval och träden har haft olika förutsättningar för sin etablering och fortlevnad. Idag är det dags för en viss förnyelse av trädbeståndet i området. Syftet med detta projekt var att göra en inventering och en inventeringsanalys av gatuträden i valda delar av centrala Bagarmossen. Att utifrån inventeringen och inventeringsanalysen göra ett trädplan för en utvald del av området. Trädplanen är tänkt att användas för att förbättra gatuträdens förutsättningar och i längden leda till en förbättrad gatumiljö.