Hovdala slott - en trädgårdshistorisk studie - Hansen, Anna (SLU/Landscape Management, Design, and Construction (until 121231), 2010)
Målet med detta arbete är att ge en bild av hur Hovdala slottspark har utvecklats genom åren och hur det ser ut idag. Syftet är att det ska kunna fungera som ett underlag till en vårdplan eller som en del i ett framtida utvecklingsförslag för parken. För att nå detta mål har jag använt mig av litteraturstudier och studier av gamla kartor och målningar.