Tryggare bostadsmiljö - Jansson, Katrin (2017)
Kandidatarbetet presenterar ett gestaltningsförslag av en bostadsgård på Norra Fäladen i Lund med Lunds Kommuns Fastighets AB (hädan LKF) som uppdragsgivare. Arbetet behandlar ämnet trygghet ur ett kvinnoperspektiv och syftar till hur man genom bostadsmiljöns utformning kan öka den upplevda tryggheten på platsen. Arbetsprocessen består av en litteraturstudie, en fallstudie samt ett gestaltningsförslag.