Kallmur av granit : dess konkurrenskraft gentemot andra stödmurar gällande stabilitet, ekonomi och livslängd - Martinson, Viktoria; Persson, Ida (SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101), 2006)
Syftet för följande examensarbete var att undersöka möjligheterna att tillämpa en viss kallmurad stödmur i Sverige. Muren har fått en stor spridning i Norge, och används där både i vägmiljöer, stadsmiljöer och som stödmur för att ta upp landskapets varierande nivåer. I Sverige existerar inte den här typen av mur. Om muren har fått så stor användning i Norge, varför kan den då inte byggas i Sverige?