Har rosenanläggningar en plats i dagens städer? - Lindholm, Emelie (SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101), 2017)
I diskussionerna med intervjupersonerna framkommer att de upplever att rosor är mycket uppskattade av allmänheten och att det är en växt som lockar många besökare. Trots vetskapen om att allmänheten oftast uppskattar rosor verkar det finnas ett motstånd till att planera in rosor i offentliga miljöer i dagens läge. Många uppfattar rosor som krävande, svårskötta, kortlivade och som ett dåligt alternativ för odling i offentliga miljöer.