Tvångsparning och valpens tidiga utveckling : ett djurskyddsproblem? - Svensson, Eva-Lena (SLU/Dept. of Animal Environment and Health (until 231231), 2008)
Detta examensarbete är en litteraturstudie, som är baserad på både äldre och nyare vetenskaplig litteratur, samt populär facklitteratur. Syftet med detta examensarbete är att åskådliggöra två problemområden inom den svenska kennelverksamheten/hundaveln.