Relationen mellan varg (Canis lupus) och människa : genom historien och i nutid - Dahlgren, Isabel; Dahlman, Nicole; Svanström, Elin; Svensson, Elin (SLU/Dept. of Animal Environment and Health (until 231231), 2008)
Rovdjursfrågan i Sverige är en stor, het debatt och vi har valt att koncentrera oss på vargen. Det finns många olika åsikter om vargens vara eller icke vara i den svenska naturen och i detta arbete tar vi bl.a. upp några orsaker till de olika åsikterna.