Omhändertagande av djur - Jogeland Hurtig, Emma; Kallerhult, Lovisa; Olsson, Karin; Svemer, Frida (SLU/Dept. of Animal Environment and Health (until 231231), 2008)
Syftet med detta projekt var att ge en sammanfattande bild av hur det svenska samhället hanterar problemen med djur som lider på grund av undermålig kunskap samt vanvård. Vårt fokus låg primärt på hur processen vid omhändertagande av djur går till och hur detta påverkar djuren. Vi vill belysa hur deras beteenden påverkas av undermålig skötsel samt om de inte får möjlighet att utföra sina naturliga beteenden.