Den upplevda lönsamheten hos hästföretag : en kvantitativ studie av lönsamhetsfaktorer för hästföretag - Ferm, Rebecka; Israelsson, Siri; Bjelkelöv Telldahl, Cassandra (SLU/Dept. of Economics, 2017)
I arbetet kommer den upplevda lönsamheten att undersökas genom att vi undersöker hur strategier såsom diversifiering, investering, kapitalanskaffning och kostnadsreducering påverkar lönsamheten hos hästföretag. Om en näringsidkare upplever sig lönsam behöver inte det innebär att kvoten mellan resultat och kapital är hög, utan det kan bero på andra orsaker. Arbetet ska utifrån en enkät utgiven av LRF Häst genom LEAB undersöka vad som påverkar den upplevda lönsamheten hos hästföretag och försöka minimera informationsbristen kring ämnet.