Växtnäringsförsörjning inom ekologisk odling, kan vi odla kvävet själva? - Frithiofsson, Klara (SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101), 2017)
Det här arbetet handlar om växtnäringsförsörjning inom ekologisk odling och det är framförallt näringsämnet kväve som har behandlats. Syftet med detta arbete har varit att ta reda på om det är möjligt att genom odling komma upp i de kvävemängderna som behövs för att täcka huvudgrödornas behov. Detta för att det finns ett behov av att hitta alternativa gödselmedel i ekologisk odling. Framförallt på kreaturslösa gårdar där man inte har tillgång på någon stallgödsel och vill slippa köpa in mängder av dyra gödselmedel.