Planering av planlager och torkningssystem för spannmål och potatis till gården Vårbacka - Björkman, Martin (SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101), 2017)
Idag står många potatisodlare i Sverige inför en framtid där det krävs bättre och bättre kvalitet på matpotatisen. En stor del i kvalitetsarbetet är goda lagringsmöjligheter. Det finns många olika sätt att lagra potatis på med olika fördelar. På gården Vårbacka i Flyinge sker idag en del av lagringen utomhus under halm och plast. Detta har på senare år visat sig påverka kvaliteten negativt och därför vill man se över möjligheten att bygga för lagring inomhus. Samtidigt har gården inte möjlighet att torka/lagra all sin spannmål då gården växt ifrån sin tork.