Strategiplan och vinstkalkyl för omläggning till ekologisk växtodling - Anzén, Gustav; Gustavsson, Jacob (SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101), 2017)
Den ekologiska arealen växer och blir allt större i Sverige och övriga världen. Ekologiska produkter har fått en helt ny betydelse för samhället vilket betyder att produkterna idag har ett högre värde. Att det dessutom skär ner på utsläpp av kemiska kemikalier gör ingen besviken. I takt med efterfrågan att odla ekologiskt har ökat hos lantbrukare har företagen med konventionell odling blivit mer underbetalda och fått mindre vinst på sitt bord.