Är det dags att förnya jordförvärvslagen? : en kvalitativ studie om för- och nackdelar med en ny jordförvärvslag - Alvland, Julia (SLU/Dept. of People and Society, 2017)
Denna studie är utförd på tio utvalda personer som på olika sätt är verksamma inom lantbruksbranchen. Den har som syfte att genom intervjuer med dessa undersöka de konsekvenser som en möjlig ändring av jordförvärvslagen skulle komma att bidra med ifall det skulle bli möjligt för juridiska personer att få förvärva mer jordbruksmark än vad de får idag.