Konservärtsodlingens påverkan på det svenska lantbruket : i södra Sverige - Jönsson, Filippa; Talon Alin, Mimmi (SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101), 2017)
Efter Findus uttalande om att lägga ned sin verksamhet i Bjuv bestämde vi oss för att undersöka vad konservärtan har betytt för odlarna i södra Sverige. Vi ville undersöka både ur det ekonomiska perspektivet samt ur växtföljdsperspektivet. Vår undersökning ska främst basera sig på odlarnas tankar och åsikter, vi skickade därför ut en enkätundersökning till 100 slumpvis utvalda odlare. Vi fick en svarsfrekvens på 59 % som vi sammanställt i diagram. Som beskrivning till de olika svaren vi fick av odlarna har vi gjort en litteraturstudie. Litteraturstudien beskriver även konservärtans anatomi, de vanligaste sjukdomarna och ogräsen samt skadegörare, kort och gott allmänt om konservärter och dess egenskaper.