Ris och ROS i Årike Fyris : en utveckling och visualisering av metoden ROS för upplevelserika stadsnära naturområden - Johansson, Ebba; Peterson, Gerda (SLU/Dept. of Urban and Rural Development, 2017)
Kunskapen om vilka upplevelser människor söker i den stadsnära naturen och hur den ska skötas för att upplevas attraktiv blir allt viktigare när städer växer och förtätas.