Kvävestrategi för höstvete som helsäd till biogas : kväveoptimum för maximal biomassaskörd - Eriksson, Kim (SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101), 2017)
Det finns flera odlingsinriktningar till höstvete; fodervete, stärkelsevete och brödvete. Gödslingsstrategierna skiljer sig åt för de olika odlingsmålen. Idag saknas det rekommendationer och riktlinjer som riktar sig till lantbrukare som vill odla helsädesvete som skall ensileras och därefter rötas i en biogasanläggning.