Biologisk mångfald i urban miljö : varför den är viktig och hur vi kan skapa samt styra den - Nordin, Tina (SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101), 2017)
Vi lever i en tid där urbanisering och sammankoppling av städer är ett starkt växande mönster. I samband med detta störs eller ödeläggs många olika livsmiljöer vilket i sin tur påverkar vilka arter som kan växa eller bo på en viss plats.