Eneskogen i Anderstorp : en studie om Juniperus communis föryngringsproblematik - Jonsson, Linn (SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101), 2017)
Eneskogen ligger i Anderstorp, Klippans kommun i Skåne. Platsen är cirka 6ha och domineras av ett stort enbestånd där många individer är gamla, vissa med en höjd på 14 meter. Tyvärr har stora delar av beståndet försämrad vitalitet, vilket har lett till att under de senaste 15 åren har många träd knäckts på mitten och dött. Det största problemet i Eneskogen är dock att det under lång tid inte skett någon föryngring.