Undgår Göteborg att bli det nya Venedig? - Olsson, Kajsa (2017)
Det förändrade klimatet – med höjda havsnivåer och ökad nederbörd – förväntas öka risken för översvämningar. Samtidigt ökar sårbarheten då andelen människor i kustnära lägen fortsätter att stiga. Göteborg, med sitt utsatta läge vid vattnet, är en av de svenska kommunerna som står inför denna utmaning; att anpassa staden för klimatets effekter. I uppsatsen undersöks hur Göteborg arbetar med frågan, i syfte att få en förståelse för hur klimatanpassning för översvämningar kan hanteras på kommunal nivå.