Torktåliga planteringar i områden hotade av vattenbrist - Norlin, Lovisa (2017)
Flera områden i Sverige hotas av låga grundvattennivåer som kan leda till vattenbrist. De låga grundvattennivåerna sammanfaller oftast med varma sommarmånader och låg nederbörd. Kombinationen låg nederbörd och hög temperatur leder till torra markförhållanden om inte bevattning sker. Det här kan skapa svåra miljöer för växtligheten, vilket motiverar till en undersökning om hållbara planteringar i torkutsatta områden.