Analys av skötselbeskrivningar baserade på erfarenheter och litteratur - Skåre, Isak (2017)
Trädgårdsbranschen står idag för ett generationsskifte. Då intresset för den gröna sektorn befinner sig i en lågpunkt bland ungdomar, och allt färre väljer att utbilda sig inom trädgård står nu branschen inför stora problem. Detta leder till större konkurrens om personalen mellan kommun, privata företag och kyrkogårdsförvaltningar. Då allt färre väljer att stanna kvar på samma arbetsplats riskerar erfarenheter på kyrkogårdsförvaltningarna, via kompetent personal, att gå förlorad. I Lunds pastorat har det uppstått problem de senaste åren, då stora delar av den erfarna arbetsstyrkan lämnat arbetsplatsen. De har därför valt att under våren 2017 arbeta med ett projekt som riktat sig mot att dokumentera denna kunskap som de erfarna besitter.