Vinddämpande vegetation - Falgén Lilja, Johanna; Lundaahl Jern, Hanna (2017)
Vinden påverkas av hur landskapets ser ut. Skog, hav, öppna fält och kuperad terräng ger olika förutsättningar för hur vinden styrs. I bebyggda miljöer påverkas vinden starkt av bebyggelsens utformning och hur omgivningen ser ut omkring byggnaderna.