Utformning av en privatträdgård utifrån restorativa designprinciper - Jonsson, Lorentina (2017)
Stressen och prestationskraven från dagens samhälle har en negativ påverkan för folkhälsan idag. Människor drabbas allt mer av utbrändhet och stressrelaterade sjukdomar. Det har visat sig att det finns ett positivt samband mellan städer med få grönområden och befolkningens sämre mående. Tidigare studier har visat på att i grönare städer har färre människor ur befolkningen drabbats av stress.