Hur väl mäter en skördare? : en studie i mätprecision hos skördare vid upparbetning av tallstammar - Nilsson, Nils (SLU/Department of Forest Biomaterials and Technology (from 131204), 2017)
Det finns två metoder för gallring, dels den stickvägsgående och dels den beståndsgående metoden. Beståndsgående skördare är oftast mindre och smalare än stickvägsgående, vilket underlättar vid beståndskörning. Problemet med beståndsgående gallringar kommer vid en eventuell andragallring, då en skördare av konventionell storlek normalt väljs.