Genetiska parametrar som påverkar pälsegenskaper hos domesticerade djurarter - Oellig, Lisa (SLU/Dept. of Animal Breeding and Genetics (until 231231), 2017)
Syftet med denna litteraturstudie var att med hjälp av relevant litteratur ta reda på vilka genetiska parametrar och specifika gener som kan påverka pälsegenskaper och jämföra mellan olika djurslag från olika produktionslinjer. De genetiska parametrarna som undersöktes var arvbarheter och genetiska korrelationer. Utöver detta var det också intressant att se hur pälsegenskaper värderas i en produktion, genom att jämföra deras ekonomiska vikter.