En jämförelse av energi- och näringsinnehåll i några olika färskfoder och torrfoder för hund - Wallin, Jennifer (2017)
Förespråkare av färskfoder menar att hunden är en karnivor och därmed bör äta endast rått kött. Motståndare menar däremot att hunden är en omnivor och kan tillgodogöra sig näring från olika typer av näringskällor, och därmed bör utfodras med annan typ av föda än endast kött. Inga studier har påvisat eller förkastat att en diet på färskfoder har några långsiktiga fördelar jämfört med någon annan typ av hundfoder.