LCA av innovative matsvinnsentreprenörer - Berglund, Mikaela (2017)
Omkring 1/3 av all den mat som produceras idag kastas i de olika leden i livsmedelskedjan, stora delar av den maten är fullt ätbar och kastas i onödan. Mat som produceras men som inte hinner nå tallriken förbrukar mängder av olika resurser och bidrar till stor miljöpåverkan helt i onödan. Detta leder även till en enorm överproduktion av mat och i samband med en ständigt växande befolkning ställs högre krav på matproduktionen som i sin tur påverkar miljön ytterligare.