Hur motiverar och behåller ideella organisationer sina funktionärer? - Alexopoulos Fleur, Madeleine; Berglund, Joakim (2017)
Denna studie syftar till att undersöka hur ideella föreningar arbetar för att motivera och behålla sina funktionärer samt hur funktionärerna upplever detta. Sverige är framstående inom sitt ideella engagemang medan större delen av världen funnit en problematik att engagera sina invånare. Studien görs på en svensk idrottsförening, Friskis & Svettis och avgränsar sig till att endast beröra Uppsalas förening.