Småföretagares outsourcing av redovisningstjänster - Gilbertsson, Isabell; Ottosson, Ida (2017)
Småföretagen är viktiga för Sveriges ekonomi då de skapar många arbetstillfällen och driver den ekonomiska tillväxten framåt. En faktor som visat sig kritisk för mindre företags framgång är företagsledarens finansiella förmåga, eller det som inom forskningen kallas financial literacy. Att inneha denna förmåga är även en förutsättning för att kunna använda redovisning som beslutsunderlag, vilket är ett av redovisningens främsta syften.