En sammanhållen landsbygdspolitik - Botos, Jennifer (2017)
Detta arbete utgår från förändringar i samhällsdiskursen i samband med den parlamentariska landsbygdskommitténs slutbetänkande; För Sveriges Landsbygder - En sammanhållen politik för arbete, hållbar tillväxt och välfärd? (SOU 2017:1). I uppsatsen genomförs en analys kring hur slutbetänkandet tillskriver olika aktörer ansvarsfördelning, handlingsutrymmen och subjektspositioner. Detta har fullföljts genom att ange vilka problem och politiska förslag som kommittén identifierat. Betänkandet har analyserats med hjälp av kritisk diskursanalys och argumentationsanalys. Den kritiska diskursanalysen har gjorts med utgångspunkt i hur formuleringar och ordval har lagts upp för att sedan kunna föreslå vilken politisk verklighet som skapas genom förslagen. Argumentationsanalysens metoder har tillämpats genom att beakta argumentens trovärdighet, faktuella innehåll och ideologiska bakgrund.