Gator för människor - Aldén, Malin; Sack, Hedvig (2017)
Shared space är en plats där skyddade och oskyddade trafikanter delar på samma yta som människor ska bjudas in att vistas och röra sig på. Shared space är enligt oss en intressant planeringsidé, eftersom gatan blir en allt viktigare plats för människan i staden när ökad förtätning leder till mindre ytor för gårdar, parker och torg. Syftet med arbetet är att undersöka hur shared spaces fungerar för rörelse och vistelse. Vi har använt oss av ett flertal metoder; litteraturstudier, intervjuer med yrkesverksamma med erfarenhet av shared space, studier av förebilder och platsobservationer. Dessutom skissade vi parallellt till de andra metoderna för att undersöka problem.