Skogen som integrationsarena - Köppler, Stina (2017)
Sammanfattning Rapporten presenterar en studie om integration av nyanlända svenskar till skogsnäringen genom en skogsrelaterad utbildning anpassad efter målgruppens behov. Det huvudsakliga syftet är att närmare granska och analysera nyanlända kvinnor och mäns erfarenheter och föreställningar om skog samt att utvärdera de utbildningsinsatser som tillhandahållits målgruppen för att integreras i skogsarenan. Resan från asylboende till arbete, landsbygdsutveckling och social integration är fokusområden. Studien innehåller en kvantitativ och kvalitativ undersökning. Resultatet visar att det finns ett intresse för både skoligt arbete och skoglig utbildning bland nyanlända svenskar. Detta skapar möjligheter att utveckla en skogsrelaterad utbildning för målgruppen, som på sikt kan skapa arbetstillfällen. Det skulle resultera i en förbättrad integration i det svenska samhället och kan fungera som en del av landsbygdsutvecklingen.