Eines per a avançar en el coneixement dels costos de cultiu - Fernández-Zamudio, María A. (Generalitat Valenciana, 2023)
El context econòmic actual està fortament condicionat per una crisi energètica que s’ha agreujat amb la guerra d’Ucraïna, la qual cosa està incrementant de manera anòmala els preus dels inputs agraris, repercutint directament en els costos de cultiu. Cal fer-ne un seguiment en el temps per a entendre l’impacte real que aquests costos tenen en les rendes agràries. A més, l’actual Llei de la Cadena (Llei 16/2021) inclou la premissa que els preus als quals han de pagar-se les produccions han de ser superiors als costos totals que s’han assumit per a obtindre-les.