Azi kinki kawi wazwenno kunsamu nunaba ta ichu Ziti jwasi zweykwa nundi Iku’se nunaba ta - Rozo Leguizamón, Yanine; López López, Antonio José; Izquierdo Cujar, Yeimy Alejandra; Rochel Ortega, Elizabeth; Gómez-Latorre, Douglas Andrés; Tofiño Rivera, Adriana Patricia (2024)
Chwizunhakumanaba angeygwi ipunkwuya Jwi dumanuya iku nuna´bari , ingwi eima 4 powru kowgwi gwigwa kankwu awiri iku neika sierra nevada de santra marta winkwuya , winneykari ema ananuga awiri kase bonuya nunaba windumanuya powru winanugay. Emey anuwame ema winderwi awizeykari ema primaria kwa ingu paperi igusukin emey anuwaba ri ema nikamu wuertan windewesi zweikweyka kumu winunkasuya ni , emey anuwabari ema ichu neika zajuna zamu winukununa , awiri aburu naba kujuna neika. Ema ku powru anusa uwa uman reneisi zweigwa neikari , zamu uman bunhasi aukweykari ingwi diwun nikamu rewesi ankungunamusukwey neika agrosavia ikuka naba nikamu rewesukwey neika kununa ni. Ema paperi nunabari iku indígena neika anugwerigun neikasin ankunuga nanun nugasin renosi ema zarisi akwaba iba ankundumari emey awi iku nanun anuga KUNSAMU ankizatisu nari uman twire ankakusa zun ankungunamusi, . pinna junadumusukwey neikasin anu asun nuga ema paperise kununa , zajuna ga igaukwey nikamu rewesukwa arunhey aukwa kuamuse kunari zamusin annusi, neikari ikuse arhuaco kununa ni , . nikamu uman kujuna uyanke kwuya twire kuyukwa . bin ne zungeki ey awiri bunachu neki awiukwey nanukwey nikugwasi ayeigwi ema jkagumuse zakuse kunanukwa ni kei awiukweyka , riwi aukwey rema zsakuku achuna anugwerigun naba neikari ingu yow kagumu chwun nuga nari chwizaniga ni.