ရေရှည် ဖွံ့ဖြိုးတိုးတက်မှု အတွက်‌‌ မြေအောက်ရေ၏ အရေးပါမှု [Groundwater: critical for sustainable development – in Burmese ] - CGIAR Research Program on Water, Land and Ecosystems (CGIAR Research Program on Water, Land and Ecosystems, 2020)
ဥပမာ ဒိန်းမတ်နိုင်ငံတွင် အသုံးပြုနေသည့် ၁၀၀ ရာခိုင်နှုန်း သောရေ (အိမ်တွင်းသုံးရေ၊ စိုက်ပျိုးသုံးရေနှင့် လုပ်ငန်းသုံးရေ)၏ အရင်းအမြစ်သည် မြေအောက်ရေမှ ဖြစ်သည်။ ဤကဲ့သို့ ကမ္ဘာတဝှမ်းမှ မြေအောက်ရေပေါ်တွင် ကျယ်ပြန့်စွာမှီခိုမှုသည် လတ်တလော လူ့သမိုင်း နှစ် ၅၀ ကျော် အတွင်း ထုတ်ယူသုံးစွဲမှု ၃ ဆဖြစ်လာသည်။ မြေအောက်ရေသည် ကုန်းနေ၊ရေနေ ‌ဂေဟစနစ်များစွာ ကို ကျောထောက်နောက်ခံပြုထားပြီး ဂေဟစနစ် ၀န်ဆောင်မှု (Ecosystem Services)နှင့်လူသားတို့မှီခိုအားထားသည့် သဘာဝသက်ရှိများအတွက် အရေးပါသည်။