Izuta lidri ecojo rii: buku ta ‘jo’di rongorongo lonya loso ru egbwe vua ozo ni ri idri rii‘ba ta ideka laki lofo ri ni rii - Ekesa, Beatrice; Nabuuma, Deborah; Namukose, Samalie; Upenytho, George (2019)
Buku ‘di osiru ra kole kokweru ta kole kideru e’i a ‘i ri idri. Ta ti ubale kole kideru karega si riti oko le’jo dri a’i isu ‘di ti ‘i; 1. Ta kole kideru lonya ru egbwe ni riti ozo ni ri tro vua akwa ta mbaka vua amvu e’bu ideka tro inzajo ri ‘i. 2. Lonya rua lele ri e’buka ‘i 3. Ta esule riti e’buka lonya ni vua ta ru egbwe ni ozo tro ri a ta mbajo ri ‘i. 4. Lonya ta mbaka ruwe ti pelere tro Le’jo dri alualu a itiga ta kole kideru riti lidri ‘ba alualu lele riti koka ri koko vu ani rii le’jo rongogongo ite’dele ra riti ta kaki idea wa riti tro ‘i. Ma’di ‘ba ini’di ri kole konze aini losoloso le’jo rongorongo riti ta idele wa riti tro ri ideka si ri ni aini asi okpo kwejo ta idejo.