Lok me loko kit tim pa dano: buk matidi me kwena dwe me adek - Ekesa, Beatrice; Nabuuma, Deborah; Namukose, Samalie; Upenytho, George (2019)
Buk ma tidi me kwena man ki yubu ki gen ni bibedo ki adwogi madit pien pwonyo bitime ki i ot. Man aye diro ma ki tiyo kwede me kubu kin yo mapatpat i tute man. Pwony man ocung ikom tyen lok ma pire tek angwen;1. Tim mapatpat me medo rwom me pit ki me pur.2. Yo mapatpat ma ki nyuto mupore me pit.3. Tic ki lim me wilo gin acama ki pit mupore.4. Lengo ki bedo ki cam muromo.Dong tyen lok magi acel acel tye ki yo ma mite me timo jami ki kit ma myero kwo pa jo moni omyero oloke kwede kun lube ki gin ma dongo ma kicimo botgi i kwena kacel ki bene jami mogo ma myero gutim. Ngat ma telo pwonye man omyero onyut adwogi mabeco ma kwena magi kelo bot jo moni ma lok man makogi wek gubed ki kero me ketogi itic.